Метални противпожарни врати

Противпожарните врати, за разлика од нормалните, ви овозможуваат да изолирате каде што се развиваат пламените јазици и затоа ви дозволуваат да ја ограничите штетата и да се осигурате дека пламенот не се шири во сите други средини.

Главните вклучени структури се:

 • Театри, кина и рекреативни места
 • Трговски центри
 • Училишта и институти
 • Јавни и приватни канцеларии
 • Преработувачки индустрии

REI врати се направени со материјали способни да издржат многу високи температури. Особено, сите модели на врати на REI имаат висок степен на отпор и функционалност, дури и по интензивна употреба и многу години по инсталацијата.

Зошто да изберете REI врати:

 • Максимална заштита поради зголемен капацитет на отпорност на пожар. Оваа заштита е загарантирана со материјалите што се користат за изградба на рамката и површината.
 • Време на отпорност на пожар на различни нивоа. Затворачите може да се изберат со различен степен на отпорност на пожар. Mеѓу достапните модели можно е да се избере отпорност на пожар од 60 минути или 120 минути.
BROCHURES
Спецификација Стандардни Карактеристики
Движење Рачно
Корисни димензии максимум W 2600 X H 2650 mm
Периметарска рамка Метален лим со троен патент
Крило Дебелина 65mm рамномерно до рамката
Прозорци Не се стандардни, 1-300x400mm
Безбедност EN 1634-1
Инсталација Внатре/Надвор
Отпорност на пожар El260, El2120

Лизгачки противпожарни врати

Меѓу многуте индустриски врати, Giesse нуди лизгачки противпожарни врати. Тие се одлична алтернатива кога треба да го оптимизирате просторот и да ја направите работата пофункционална. Меѓу многуте одлични карактеристики на овој систем за заклучување, има отпорност на пожар многу минути и најдобар дизајн што би можеле да го посакате, сите во еден производ.

Овие врати се користат во сектори како:

 • Индустриски згради
 • Комерцијален сектор
 • Гаражи
 • Угостителски сектор
 • Прехранбена индустриј

Квалитетниот материјал што се користи за конструкција на рамката е галванизиран челик, обработен со специјални бои кои ја одржуваат функционалноста секогаш на највисоко ниво и овозможуваат естетско одржување на површината дури и при интензивна употреба.

BROCHURES
Спецификација Стандардни Карактеристики
Движење Автоматско затварање во случај на пожар
Корисни димензии максимум W 5400 X H 5075 mm
Горна шина Метална шина
Долна шина Не
Панели Панели со внатрешен материјал отпорен на оган
Прозорци Не
Безбедност EN 1634-1
Инсталација Надвор
Отпорност на пожар El2120

Стаклени противпожарни врати

За да имате сигурност да уживате во безбедна средина што може да ги заштити луѓето и нештата од ризик од пожар, огноотпорните стаклени врати на Giesse се многу корисни.

Сите достапни модели може да се прилагодат според барањата на клиентот и да имаат променливо ниво на заштита според потребите.

Специјалните стаклa се отпорни на пожар и имаат максимална механичка отпорност, можат да содржат пламен и топли гасови и затоа се способни да гарантираат максимална топлинска изолација на страната изложена на оган.

Овие врати се користат во сектори како:

 • Индустриски сектор
 • Комерцијален сектор
 • Прехранбена индустрија

Противпожарните врати можат да бидат многу корисни во структури како што се училишта, јавни или приватни институции, продавници и комерцијални простории, кина, театри, музеи, трговски центри, хотели, болници.

BROCHURES
Спецификација Стандардни Карактеристики
Движење Врата со рачно отворање
Корисни димензии максимум W 2500 X H 2740 mm
Периметарска рамка Изработена од алуминиум
Стакло Се испорачува одделно за да се инсталира на лице место
Крило Од алуминиум и стакло
Безбедност EN 1634-1
Отпорност на пожар El2 30 / 60 / 90 / 120